Maskit toimivat, nyt todistettu hamstereilla

Hamsteritutkimus osoittaa maskien tehokkuuden koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Valitettavasti hamstereista maskit päällä ei ole kuvia tarjolla.

Honkongissa sijoitettiin hamstereita viereisiin häkkeihin Covid-19 infektoituneiden hamstereiden kanssa, jolloin 66,7%  terveistä hamstereista saivat tartunnan. Kun häkkien väliin asetettiin maskeja vastaavat suojat esteiksi, niin tartuntojen saajien määrä laski 16,7%:iin. Tutkimus osoittaa siis, että maskit todella suojaavat muita ihmisiä tartunnalta.

Tässä on siis todiste siitä, minkä me jo tiesimme. Suu-nenäsuojaimien käyttäminen voi vähentää merkittävästi ilmassa leviäviä Covid-19-tartuntoja.

Tutkimuksessa, jota ryhmä kutsui ensimmäiseksi laatuaan, todettiin, että kosketuksettoman tartunnan nopeus - jossa virus tarttui hengityspisaroiden tai ilmassa olevien hiukkasten kautta - laski peräti 75 prosenttia, kun maskien kaltaiset esteet olivat tartuttavien yksilöiden edessä. Tämä tutkimus osoitti, että maskien käytön tehokkuus koronaviruspandemiaa vastaan ​​on valtava.

Hamsterikokeilu osoittaa erittäin selvästi, että jos tartunnan saaneet hamsterit tai ihmiset - etenkin oireettomat tai oireelliset - pukeutuvat naamioihin, he todella suojaavat muita ihmisiä. Viruksen leviäminen voidaan vähentää 50 %, kun käytetään suu-nenäsuojaimia, varsinkin kun tartunnan saaneet henkilöt käyttävät suojaimia. Tutkimuksessa havaittiin myös, että Covid-19: llä tartunnan saaneilla hamstereilla oli vakavampia oireita kuin niillä, jotka saivat sitä naamion väliseinien kautta.

Ihmisten tulisi siis pysyä valppaina, etenkin koska viruksella voi olla monia ”hiljaisia” lähettäjiä.  Maskia kannattaisi käyttää aina liikkuessa sisätiloissa tai suljetussa ympäristössä, jossa on tungosta ja julkisia liikennevälineitä käyttäessä.

Hong Kongissa ei ole nyt muutamaan päivään todettu uusia koronavirustartuntoja, vaikka ihmisiä liikkuu julkisilla paikoilla paljon. Kun katsoo katukuvaa, niin voi vaan todeta, että maskit siis toimivat!

Jätä kommentti (all fields required)

Kommentit hyväksytään ennen julkasua.

Finnish
Finnish