Hengityssuojaimen käyttö suositeltavaa jo monissa maissa

Uusimmat tutkimukset suosittelevat hengityssuojainten käyttöä ja monessa maassa ne ovat jo pakollisia tai ainakin suositeltavia ja maat joissa niitä käytetään virus on levinnyt huomattavasti hitaammin. 

Saksan hallitus suositteli 20.4.2020 vahvasti suojamaskien käyttöä julkisessa tilassa. Osassa maata suojamaskien käyttö on pakollista varsinkin julkisissa liikennevälineissä ja kaupoissa. Hengityssuojaimet voivat vähentää pisaratartunnan riskiä muihin ihmisiin hengittäessä, puhuessa, niistäessä tai yskiessä.

Kanadassa on myös suositeltu käyttämään hengityssuojaimia Covid-19-leviämisen estämiseksi. Kansalaisia on suositeltu käyttämään ei-lääketieteellisiä suojaimia vähentämään muiden tartunnan riskiä. Kanada antoi suositukset saadessaan uusia tutkimustuloksia oireettoman kantajan merkityksestä koronaviruksen leviämisessä.

Asiantuntijoiden mukaan kansalaisten oma-aloitteisen hengityssuojainten käytön ansiosta Hong Kongissa ja Etelä-Koreassa on saatu hyviä tuloksia koronaviruksen leviämisen estämisessä. Näissä maissa liikkumista julkisilla paikoilla ei ole rajoittettu voimakkaasti. Hong Kongissa oli 23.4.2020 1034 vahvistettua Covid-19-tapausta, neljä kuolemaa eikä yhtään uutta tapausta. Etelä-Korean kokonaismäärä on 23.4.2020 on 10702 vahvistettua tapausta ja 240 kuolemaa ja uusia tapauksia on todettu vain kahdeksan. Hong Kong ja Etelä-Korea osoittavat koko maailmalle, että koronavirustunnelin päässä on valo.

Singaporessa on hengityssuojainten käyttö pakollista julkisilla paikoilla ja säännön rikkomisesta saa 212 US dollarin sakot.

On oletettavaa, että hengityssuojainten käyttö tulee lisääntymään myös Suomessa ja muualla Euroopassa. Hengityssuojaimet myös estävät suun ja kasvojen alueen koskemista, joka itsessään vähentää tartuntariskiä. Jos itselläsi on oireetonkin tartunta, et näin myöskään levitä virusta.

Jätä kommentti (all fields required)

Kommentit hyväksytään ennen julkasua.

Finnish
Finnish